Spring naar inhoud

Vier energiebesparingsdag met KDE Eco

zaterdag, 5 maart 2022 | Joseph P. De Veaugh-Geiss


Van de uitdagingen die de mensheid tegen komt in zijn strijd om in de huidige tijd civilisatie, energieconsumptie van energie te voorzien is een van de moeilijkere te bereiken. Maar het is ook het meest waard om na te streven, omdat uiteindelijk veel van de huidige energiebronnen waar we afhankelijk van zijn eindig zijn.

Dat is waarom verminderen van de hoeveelheid energie die we consumeren, een prioriteit is voor KDE Eco. Alle KDE projecten zijn Vrije Software en Vrije Software omvat transparantie en autonomie van de gebruiker. Het eerste heeft gebruikers altijd de gelegenheid gegeven ze te inspecteren en van te leren hoe software werkt; vandaag, is deze transparantie uitgebreid energieconsumptie bij gebruik van software. Het tweede biedt aan gebruikers van Vrije Software om wat ze nodig hebben op de apparaten die ze willen te installeren, voorbijgaand aan onnodige spyware en and bloatware die batterijen laat leeglopen onderwijl de leeftijd van hun hardware te vergroten. Beiden gecombineerd geeft KDE Eco en Vrije Software ontwikkelaars de middelen om energiebesparende verbeteringen voor toepassingen en frameworks, om met ondersteuning voor anders niet ondersteunde apparaten door te gaan en te gebruiken wat mensen exact willen en nodig hebben.

Figure :

Duitsland heeft 5 maart verklaart tot Energiebesparingsdag. Vandaag nodigen we u uit om mee te doen op KDE Eco! (Image: CC0)

Het is helder, energiebesparing voor een klein aantal software producten zal geen groot verschil maken. Maar bedenk dat als we een trend starten; bedenk besparing van zelfs een kleine hoeveelheid energie op elke app, spel en framework; op honderden van duizenden programma's, die draaien op miljoenen apparaten met doorgaande ondersteuning. Gebruikers zullen blij zijn met langere batterijduur en lagere rekeningen voor elektriciteit. Ze kunnen nog steeds functionerende hardware gebruiken, met grotere persoonlijke besparingen daarmee globale C02 emissies te reduceren door de onnodige productie en verscheping van nieuwe apparaten. Meest belangrijk, als soort zullen we minder gedeelde hulpbronnen gebruiken terwijl digitale menselijke samenleving blijft draaien.

U kunt daar deel aan nemen.

Duitsland heeft 5 maart verklaart tot Energiebesparingsdag en vandaag nodigen we u uit met ons mee te doen. Of u een gebruiker bent bezorgt over de carbonfootprint van uw computergebruik of zoekt naar het verbeteren van de efficiëntie van uw software, bezoek onze website om uit te zoeken hoe u deel kunt nemen in KDE Eco en doe mee in onze chatroom om live te praten met andere leden van het project.

Zie u op de Energiebesparingsdag!

Financieringsopmerking

Het project BE4FOSS kreeg fondsen van de Federale Omgevingsagency en het Federale Ministerie voor de omgeving, Natuurbeheer, Nucleaire veiligheid en Consumentenbescherming (BMUV1), die de Tag des Energiesparens (Energiebesparingsdag) organiseert. De fondsen zijn beschikbaar gesteld door een resolutie van de Duitse Bondsdag.

De uitgever is verantwoordelijk voor de inhoud van deze publicatie.

1 Officiële BMUV en UBA-logo's worden alleen verzonden op een verzoek aan: verbaendefoerderung@uba.de


Artikel bijgedragen door onder de licentie CC-BY-SA-4.0.