Salta al contingut

Celebreu el dia de conservació de l'energia amb KDE Eco

Dissabte, 5 de març de 2022 | Joseph P. De Veaugh-Geiss


Dels reptes als quals s'enfronta la humanitat en la seua lluita per a potenciar la civilització moderna, la conservació de l'energia és un dels més difícils d'aconseguir. Però també és el més digne de perseguir, ja que en última instància moltes de les fonts d'energia actuals de les quals depenem són finites.

Per açò, reduir la quantitat d'energia que consumim és una prioritat per a KDE Eco. Tots els projectes KDE són programari lliure, i el programari lliure implica transparència i autonomia de l'usuari. La primera sempre ha proporcionat als usuaris l'oportunitat d'inspeccionar i aprendre com s'executa el programari; hui, esta transparència s'ha ampliat per a incloure el consum d'energia del programari quan s'utilitza. La segona permet als usuaris de programari lliure instal·lar el que necessiten en els dispositius que vullguen, oblidant-se del programari espia i programari inflat mentre perllonga l'esperança de vida del vostre maquinari. Totes dues combinades donen a KDE Eco i als desenvolupadors de programari els mitjans per a desenvolupar millores d'estalvi d'energia per a aplicacions i entorns de treball, per a continuar el suport a dispositius no suportats, i desplegar exactament el que la gent vol i necessita.

Figure :

Alemanya ha declarat el 5 de març el Dia de conservació de l'energia. Hui us convidem a unir-vos a KDE Eco! (Image: CC0)

Evidentment, la conservació de l'energia per a un xicotet nombre de productes de programari no marcarà cap diferència notable. Però imagineu-vos si iniciem una tendència; imagineu conservar fins i tot xicotetes quantitats d'energia en cada aplicació, joc i entorn de treball; en centenars de milers de programes, corrent a través de milions de dispositius amb suport continu. Els usuaris gaudiran d'una major duració de la bateria i de factures d'electricitat més baixes. Poden continuar utilitzant un maquinari que encara funciona, amb un major estalvi personal i una reducció de les emissions globals de CO₂ evitant la producció i el transport innecessaris de dispositius nous. El més important, com a espècie, utilitzarem menys recursos compartits al mateix temps que mantenim en funcionament la civilització digital de la humanitat.

Podeu ser part d'açò.

Alemanya ha declarat el 5 de març el Dia de la conservació de l'energia, i hui us convidem a unir-vos a nosaltres. Tant si sou un usuari preocupat per la petjada de carboni del vostre ús de la informàtica, o un projecte que busca millorar l'eficiència del vostre programari, visiteu el nostre lloc web per a esbrinar com participar en KDE Eco i unir-vos a la nostra sala de xat per a parlar en directe amb altres membres del projecte.

Ens veem en el dia de conservació de l'energia

Anunci de finançament

El projecte BE4FOSS ha sigut finançat per l'Agència Federal del Medi Ambient i el Ministeri Federal de Medi Ambient, Conservació de la Naturalea, Seguretat Nuclear i Protecció del Consumidor (BMUV1), el qual organitza el Tag des Energiesparens (Dia de conservació de l'energia). Els fons estan disponibles per una resolució del Bundestag alemany.

Logotip del BMUV Logotip de la UBA

L'editor és el responsable del contingut d'esta publicació.

1 Els logotips oficials de BMUV i UBA només s'envien sol·licitant-ho a: verbaendefoerderung@uba.de


Article escrit per d'acord amb la llicència CC-BY-SA-4.0.